
در ابتدا آقای دکتر نایبی به خلاصه گزارش جلسات برگزار شده در دبیرخانه مشترک را ارائه کردند و ابراز امیدواری کردند که در صورت برگزاری جلسات با حضور حداکثری معاونین محترم آقای دکتر افشین جلسات بسیار پر بارتر خواهد بود. در این خصوص آقای دکتر افشین عنوان کردند در این جلسات که با حضور آقای دکتر الیاسی و آقای دکتر شوکتیان برگزار شود مناسب می باشد و حسب نیاز و به صورت موردی از سایر معاونین بر اساس دستورجلسه دعوت شود.
در ادامه آقای دکتر نایبی عنوان کردند اصلی ترین دغدغه شرکت های عضو انجمن در شرایط کنونی بحث تامین مالی می باشد در همین راستا انجمن پیشنهادات خود در راستای شیوه های تامین مالی نوین را رائه می دهد که موارد پیشنهادی شامل موارد ذیل می باشد:
1استفاده از ظرفیت عظیم بند ت ماده 11 قانون جهش:
در این مورد اعلام شد که متاسفانه اطلاع رسانی خوبی به مالیات دهندگان بزرگ در این راستا صورت نگرفته است و از سوی دیگر این مالیات دهندگان نسبت به سازمان امورمالیاتی اطمینان کافی را ندارند. آقای دکتر افشین عنوان کردند که معاونت در حال تدوین فرآیندی به منظور اطمینان بخشی بیشتر به مالیات پردازان می باشد تا از ظرفیت بالای موجود در این بند استفاده شود.
2تامین مالی ارزی از منابع ارزی صندوق توسعه ملی:
پیشنهاد انجمن این است که معاونت علمی در مراسمی با بانک تجارت و صندوق توسعه ملی این راه باز کند. آقای دکتر افشین در این خصوص اعلام کردند تا زمانی که آقای غضنفری در صندوق توسعه ملی حضور دارند با توجه به اینکه ایشان به فکر مشارکت با شرکت ها و بنگاه داری می باشد احتمال عملی شدن این پیشنهاد بسیار پایین می باشد. با این حال 500 میلیارد دلار اوراق ارزی با شرط بازپرداخت از محل نرخ صادرات و شرط محصول صادراتی امکان پذیر می باشد.
3تامین مالی از طریق منابع تبصره 18:
پیشنهاد انجمن در این خصوص پیگیری ملی شدن منابع تبصره 18 به جای استانی شدن و همچنین افزایش میزان سهم معاونت علمی می باشد، همچنین معاونت از این منابع در راستای پرداخت سوبسید در جهت کاهش نرخ بهره صکوک و انتشار اوراق گواهی سپرده خاص استفاده کند. آقای دکتر افشین ضمن استقبال از این پیشنهاد عنوان کردند منابع استانی تبصره 18 بر اساس شرایط اعلامی در فراخوان سایت معاونت قابل درخواست می باشد، منابع ملی برای طرح های ملی که جنبه زیرساختی دارد تخصیص پیدا میکند و میزان این تسهیلات بین 300 الی 1000 میلیارد ريال می باشد و طرح هایی که موفق به جذب نظر مثبت شورای اقتصاد شوند امکان دریافت این تسهیلات را دارند.
4تامین مالی از طریق وام بانکی با مستثنی شدن وام شرکتهای فناور از محدودیت های رشد ترازنامه بانک ها:
پیشنهاد انجمن در این خصوص هماهنگی با بانک مرکزی که برخی از بانک ها از این محدودیت مستثنی شوند، آقای دکتر افشین این مورد را بسیار دور از ذهن و بسیار وابسته به شرایط آتی کشور دانستند.
5تامین مالی از طریق انتشار گواهی سپرده خاص:
پیشنهاد انجمن این بود که با هماهنگی بانک مرکزی برخی از بانک ها قابلیت انتشار این اوراق را برای تامین مالی طرح های شرکت ها دانش بنیان داشته باشند. آقای دکتر افشین در این خصوص اعلام کردند که بانک مرکزی برنامه دارد 100 همت از این طریق جذب سرمایه داشته باشد میتوان پیشنهاد داد که 20 درصد از آن را به شرکت های دانش بنیان اختصاص داده شود.
6تامین مالی از طریق انتشار اوراق صکوک:
پیشنهاد انجمن در این راستا اتخاذ تمهیداتی به منظور کاهش مدت زمان فرآیند و کاهش نرخ این روش تامین مالی می باشد و از طریق منابع وجوه اداره شده تبصره 18 می توان استفاده کرد.
آقای دکتر افشین اعلام کردند که در معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان مرکز تامین مالی و سرمایه گذاری احیا شده است که با مسئولیت آقای دکتر رفیعی آغاز به کار کرده است لذا انجمن با همکاری آقای دکتر رفیعی در یک بازه دو هفته ای با مشارکت خانم دکتر حسینی موارد اعلامی را جمع بندی کرده و فرآیند اجرایی را در جلسه با حضور دکتر افشین ارائه دهد تا اقدامات بعدی در راستای اجرای موارد اعلامی در دستور کار قرار گیرد.
در انتهای با توجه به اینکه نیمی از شرکت های غزال انتخاب شده از اعضا انجمن بودند از ایشان درخواست شد تا تعهداتی که در جلسه انتخاب غزال های دانش بنیان معاونت علمی داده است اجرایی شود که ایشان از آقای دکتر شوکتیان خواست با قید فوریت این مورد بررسی و گزارش داده شود.
0 نظر